Persoonlijke lening

Als je een geld bedrag nodig heb voor een eenmalige uitgave, dan is een persoonlijke lening een goede vorm van lenen. Je krijgt het bedrag wat je leent in een keer op je rekening en kan het bedrag gebruiken waar je zelf voor wilt, een auto, boot of een verbouwing het maakt niets uit.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening spreek je met de verstrekker van de lening van te voren af hoeveel geld je wilt lenen, ook spreek je af wat de looptijd van de lening gaat zijn. De looptijden kunnen variŽren van zes maanden tot zelfs 120 maanden. De maximale hoogte van een persoonlijke lening is afhankelijk van je inkomen en de vaste lasten die je hebt.

Het bedrag wat maandelijks betaald wordt aan de verstrekker is een vast bedrag, dit bedrag bestaat uit een vast rente bedrag en vast aflos bedrag, door deze samenstelling van het bedrag weet je precies waar je aan toe bent. Als je in een keer een groot bedrag wilt aflossen dan kan dit zonder dar er extra kosten aan verbonden zijn.

Wat zijn de voordelen van de Persoonlijke Lening?

  • De Persoonlijke Lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente.
  • U betaalt iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing.
  • Het bedrag wordt automatisch van uw Betaalrekening afgeschreven.
  • Naast de reguliere aflossing kunt u het openstaande bedrag altijd zonder boete geheel of gedeeltelijk aflossen.
  • Bij overlijden wordt uw restantschuld kwijtgescholden (indien aan de voorwaarden is voldaan).

Aftrekbaar?

Betaalde rente op een consumptief krediet is niet langer aftrekbaar, tenzij je het geld gebruikt voor een verbetering aan je eigen (eerste) woning.